Rakasta veroja koska niillä kustannetaan:

 

  • valtiolliset- ja kunnalliset, sekä muut vastaavat hallinnot.
  • puolustus- ja poliisivoimat.
  • terveyden hoito.
  • kaikentasoinen koulutus.
  • lasten- ja vanhusten hoito.
  • rahoitetaan ja tuetaan kulttuurielämää.
  • paljon kaikkea muuta.

Jostakin noista palveluista sinä saatat saada jopa jokapäiväisen leipäsi, olet niitä käyttänyt tai käytät parast` aikaa, ja tai sinun läheisesi on niistä riippuvainen. 

Verotuksen tulisi kuitenkin olla oikeudenmukaista ja tasapuolista. Sitä se ei kaikkien mielestä ole. Uskon sen. Moninkertainen verotus on lopetettava. Se on väärin, esim. jos vanhemmat jättävät lapsilleen  perinnöksi- tai luovuttavat liikeyrityksen / maatilan ajoissa, jotta nämä voivat jatkaa yrityksen- tai tilan pitoa luontevasti, työllistäen siten itsensä ja muita. Ei sellaisesta pidä rangaista uusilla veroilla, vaan päinvastoin kannustaa.

Suomi on pidettävä kokonaisuudessaan asuttuna ja elinkelpoisena. Tähdennän: tarkoitan nimenomaan Lappia ja maaseutua kokonaisuutena, en ainoastaan niiden kasvukeskuksia.

Osan maaseudusta olemme jo menettäneet teollistamalla karjan- ja viljan kasvatuksen. Myönnän, tehtävä ei ole helppo. Uskon kuitenkin, että siihen löytyy ratkaisu, kunhan siihen paneudutaan riittävän laajalla rintamalla ilman kiihkoilua ja kiirettä. 

Myös pienien ja keskisuurien yritysten elinkelpoisuuksiin on kiinnitettävä erityistä huomioita, turvaten niiden toimintaedellytykset, sillä juuri niissä on lisääntyvien työpaikkojen mahdollisuudet.  

Kaikenlaatuiseen harmaaseen talouteen tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota ja lisätä resursseja sen pois kitkemiseen.

Valtion on yritettävä toimillaan tehdä tarpeettomaksi Suomalaisen tuotannon- , sekä niiden omistajien ja rahan siirtyminen ulkomaille ja varsinkin veroparatiiseihin. 

Sen on toimittava siten, että suomalaisiin yrityksiin on turvallista ja kannattavaa sijoittaa. Nyt ei ole.

Korkeatasoinen koulutus on säilytettävä / palautetteva ja siihen tulee panostaa, erityisesti kansainvälisiin opiskelijoihin. Mikä onkaan sen parempi käyntikortti ja maamme markkinoija ulkomailla, kuin täällä opiskellut ja kotimaansa työelämään sijoittunut tyytyväinen henkilö.

Rakasta rikkaita:

Sillä he työllistävät meidät, jolleivät suoraan yrityksissään, niin ainakin välillisesti ostamalla palveluita liikkeistä joissa olemme töissä eli:

 

  1. partureissa ja kampaamoissa 
  2. ravintoloissa
  3. kaikenlaisissa kaupoissa
  4. vapaa-ajan paikoissa.
  5. he rakennuttavat kesä- ja talvi-asuntoja.
  6. ynnä kaikkea muuta.
  7. lisäksi he maksavat veroja huomattavassa määrin.
    Katso esimerkiksi: Verotus vuonna 2017

Mitä sinä sitten teet, jos toimillasi ja kateellisilla mielipiteilläsi ajat heidät ulkomaille ja sinulta menee työpaikka alta?

Tarkennan tuota rakastamisen kohdetta. Rakasta sellaisia rikkaita, jotka käyttävät rikkauksiaan täällä kotimaassa noiden mainitsemineni hyödykkeiden hankintaan. Ei sellaisilla rikkailla tehdä mitään, jotka sijoittavat rahansa osakkeisiin tai muuhun vastaavaan.

Me tarvitsemme (kuulema) kuitenkin ulkomaista työvoimaa, olivatpa he mistä maasta tahansa, koska kaikki työ ei meidän omalle väelle kelpaa. Luusereita ja rikollisia emme tarvitse, niitä on omasta takaa riittävästi.

Palkka maksetaan ja se tulee maksaa tasa-arvoisesti työstä ja sen tuottavuudesta. Ei työmaalla vietetystä ajasta (toki poikkeuksiakin on, mutta varmasti niihinkin on jo käytössä mittareita). Töiden ja sen ehtojen sopijoina ovat pääsääntöisesti teettäjä ja tekijä.

Ammattiyhdistysliikkeet ovat olleet, ja ovat jossain määrin edelleenkin tarpeellisia, mutta niiden on pysyttävä roolissaan. He eivät saa pyrkiä (ovat jo jossain määrin) isänniksi, isäntien paikalle. Poliittiset tukilakot on lailla kiellettävä.   

Rikoksiin syyllistyneet on poistettava maasta mahdollisimman pian, eli heti. Toki sama pätee ulkomailla rikoksiin syyllistyneisiin suomalaisiin.

Ulkomaisten työntekijöiden on tultava toimeen Suomen kielellä, heidän on tunnettava, hallittava ja hyväksyttävä suomalainen lainsäädäntö ja maan tapa riittävästi, sekä maassamme vallitsevat uskonnolliset suuntaukset.

Heidän tulee ensisijaisesti ja mahdollisimman pian hankkia oma- ja perheensä toimeentulo, ellei se onnistu niin, palautettakoon heidät takaisin kotimaahan. Omaa uskontoa ja kulttuuria saa harjoittaa, mutta se ei saa häiritä suomalaisia tai muita vastaavia, sen on myös oltava avointa ja läpinäkyvää. Omaa kulttuuria saa toki esittää, joka on jopa erittäin suotavaa. Sillä kulttuuri, jos mikä opettaa ymmärtämään ja lähentää toisia, jopa yli kielirajojen. 

Meidän Suomalaisten tulee auttaa heitä kaikkeen tuohon. Yhdistettävä (oikeat) perheet mahdollisimman pian. Perhekoko / rakenne (isovanhemmat, sisarukset heidän toimeentulon / terveydellinen tilan riippuvuus maahanmuuttajista) arvioitava tapaus kerrallaan, inhimillisiä näkökohtia otettakoon myös huomioon. Joustavuudella ja armeliaisuudella saavutetaan varmasti enemmän ja torjutaan rikoksia, kuin pilkkua tarkasti viilaamalla. 

 

Ja ennen kaikkea: Olkaamme avoimia, sekä hyväksykäämme se, mikä meidän mielestä on toisissa erilaisuutta, sillä muista, sinä olet varmasti erilainen jonkun muun mielestä ja sinä oletat, että hän hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet. 

Tuo kaikki edellä mainitsemani on tuttua tekstiä niille tuhansille ja taas tuhansille Suomalaisille, jotka ovat aikojen kuluessa työn perässä ulkomaille muuttaneet (heitä on kautta aikojen ollut noin miljoona, monenlaisista syistä).   

Meidän tulee olla myös jossain määrin itsekkäitä ja ajatella asioita oman itsemme ja läheistemme kautta.

Maassa maan tavalla, tai maasta pois.