olli.jpg

 

Kertoo Ammattikoulun käyneestä, levyseppähitsaajasta, nuoruuden autokuskista, lähetistä, trukkikuskista ja varastomiehestä, muutaman Porilaisen punkkirokkarikaverin kanssa perustamiensa yhtyeiden kautta, ehkä yhden Suomalaisen kuuluisimman ja menestyneimmän yhtyeen, nimeltä Yö sen perustajaksi, laulajaksi, sanoittajaksi ja säveltäjäksi. Edelleen: alkoholisoituneesta absolutisoitumalla taksikuskista ja siivousyrityksen työnjohtajasta, iskelmä-finlandian voittajasta, Porin Ässien ehkä tunnetuimpana fanina koko ikänsä olleesta: Olli Lindholmista, Ollin itsensä kertomiin tarinoihin perustuvaan Arno Kotron kirjoittamaan teokseen: Olli, yhden miehen varietee.

¨...Kaikki varmaan tahtoisi, että joku työstä kiittäisi.

Vaan yksin jäät, ja yksin unet näät.

Näinhän varmasti moni toivoo, jos ei muutoin, niin ainakin salaa. Useita kiitetään julkisesti ja avoimesti. Olli on saanut avoimesti ja julkisesti kiitosta, myös monien palkintojen ja tunnustusten muodossa.

¨...kun saisi kuolla niin, että edes joku suree...¨

Ollia on varmaan jäänyt usea suremaan, ainakin kaksi hänen aikuista lastaan ja rakas elämän kumppani, sekä iso joukko suomalaisia musiikin ystäviä.