toimittaja.jpg    


"Kirjoita minusta kirja ihmisenä."
¨Avoin ja rehellinen kuvaus vanhenevan Urho Kekkosen elämästä läheisen ihmisen silmin.

Vuosina 1976-81 Maarit Tyrkkö eli kaksoiselämää. Julkisesti hän oli toimittaja mutta yksityisesti hän oli tasavallan presidentti Urho Kekkosen läheinen ystävä. Minkälaista tuo elämä oli? Vuonna 1978 Kekkonen valittiin vielä yhdelle presidenttikaudelle, mutta vanheneminen oli vääjäämätöntä, jopa hänelle. Millaiset olivat Kekkosen viimeiset vuodet ennen presidenttikauden päättänyttä sairaslomaa?

Tässä kirjassa Maarit Tyrkkö lunastaa Kekkoselle antamansa lupauksen kirjoittaa hänestä ihmisenä. Kuuden intensiivisen vuoden aikana Tyrkkö sai huomata, että elämä valtiomiehen rinnalla ei ollut niin yksinkertaista kuin nuori toimittaja oli kuvitellut...¨

Kirja valaisee pikkutarkasti presidennti Kekkosen, yksityistä kuin myös julkistakin elämää kyseisenä aikana. Miten pikkutarkasti? Vastauksen siihen tietää vain kirjoittaja. On perusteltua kysyä, että onko presidentillä virassa olessaan yksityiselämää? Tietenkin se on asunnon - kodin seinien sisällä, poissa näkyvistä. Entä sitten kun hän astuu ovesta ulos? Kuitenkin se on virka, työ ja presidenttikin on ihminen. 

Luettu: E - kirjana vuoroin pöytäkoneelta, tabletilta tai kännykästä.